Så startade det

Som liten höll jag på med gymnastik fram tills jag var ca 11 år gammal, parallellt blev det fotboll fram tills jag var 19 år, i division 2 som bäst. Efter gymnasiet gjorde jag tre vintersäsonger och sommarsäsonger i Norge och däremellan reste jag runt i världen. Det här var tiden för mig att testa nya sporter och träning. Jag spenderade mycket tid på snowboard, längdskidor, klättring, surfing, cykling och gym. 2012 satte jag mig på skolbänken igen och fritiden fylldes då av mycket gym och spridda träningar.

Våren 2014 fick jag höra om tävlingen Tough Viking, en hinderbana, kan det bli bättre tänkte jag!? Fegisen och prestationstrollet tog tag i mig och jag hittade på en massa dåliga ursäkter till att inte göra det. Jag ångrade mig, var arg och frustrerad på mig själv, jag älskar att prova nya saker och har aldrig varit rädd för det. Satt och tjura i några dagar och bestämde mig för att ställa upp på nästa hinderbanelopp och bokade en startplats till Borås action run på 5km. Tidigare har jag alltid ogillat löpträning, det var alldeles för enformigt, tråkigt och jobbigt:) Nu var jag anmäld, snörade på mig löparskorna och började springa 5km tre gånger i veckan, tre veckor innan loppet. (Precis som man inte borde göra, men så blev det).

Efter ett bra genomfört lopp och en andraplats var jag såld. Jag insåg att jag kunde bli riktigt bra på den här sporten men min riktiga svaghet var konditionen. Så jag gick med i en löpgrupp och började löpträna tre gånger i veckan, och på den här vägen startade det.


Jag har ingen löp-, kondition- eller individuell sportbakgrund. Jag har alltid varit en lagspelare som tycker om att utvecklas i och tillsammans i en grupp. Obstacle course race har därmed varit en stor utmaning för mig som med tiden fått mig att växa in i rollen som individuell idrottare, löpare och människa.