Så startade det

Som liten höll jag på med gymnastik fram tills jag var ca 11 år gammal, parallellt blev det fotboll fram tills jag var 19 år, i division 2 som bäst. Efter gymnasiet gjorde jag tre vintersäsonger och sommarsäsonger i Norge och däremellan reste jag runt i världen. Det här var tiden för mig att testa nya sporter och träning. Jag spenderade mycket tid på snowboard, längdskidor, klättring, surfing, cykling och gym. 2012 satte jag mig på skolbänken igen och fritiden fylldes då av mycket gym och spridda träningar.

Våren 2014 anmälde jag mig till hinderbaneloppet Borås action run på 5km. Tidigare har jag alltid ogillat löpträning, det var alldeles för enformigt, tråkigt och jobbigt:) Nu var jag anmäld, snörade på mig löparskorna och började springa 5km tre gånger i veckan, tre veckor innan loppet.

Efter ett bra genomfört lopp och en andraplats var jag såld. Jag insåg att jag kunde bli riktigt bra på den här sporten, dock var min riktiga svaghet – konditionen. Så jag gick med i en löpgrupp och började löpträna tre gånger i veckan, och på den här vägen startade det.