Riksmästerskap Sprint Backamo 2022

Jag springer i innerspåret och Sara börjar dra ifrån mig och vill ta min linje. Det går jag inte med på. Jag ökar farten för att ta min plats. Jag är först till nästa hinder, en vägg. Jag tar den aggressivt, Sara likaså. Jag får hennes sko lätt i huvudet. Jag älskar det, vilket j*kla race!

WORLD CHAMPION 2019

Jag älskar utmaningen i att ta sig fram i dessa förhållanden, att anpassa min prestation, mina tekniker efter vädret och allt eftersom min kropp blir allt tröttare. Det är det fina med hinderbanan, du ska alltid vara redo och såpass genomtränad att du måste kunna anpassa dig efter vad som ställs framför dig.

Toughest Oslo 2019

Vi lider igenom nervositet, prestationsångest tillsammans. Skrattar med och åt varandra på ett sätt som gör det hårda jobbet mycket roligare och inte lika ensamt som en individuell idrott kan vara. Vi är bägge två lagspelare som tävlar i en individuell idrott. Vi har kommit så nära ett lag vi kan komma tycker jag. Och inte bara jag och Hilde, utan flera av oss tränar och tävlar ihop.

Nordic Race Hasle Bakker 2019

Jag älskar att vinna, jag motiveras av att jag vill vinna, men jag älskar också att utöva den här sporten, oavsett om jag vinner eller ej. Så med vetskapen att jag inte optimerat mina chanser att vinna i ett tufft startfält var jag riktigt taggad på lördagmorgon. För det är bra att tävla med en tröttare kropp än vanligt, när förutsättningarna inte är helt som du vill att de ska vara. För så kan det vara. Att något händer inför ett lopp och du får inte den uppladdning du vill ha. Då är det skönt att veta att det går ändå.