Riksmästerskap Sprint Backamo 2022

Bilder: @fotomoije

Skrivandet är igång så varför inte slå till med ett inlägg till.

Efter gårdagens vinst på Military fitness 5km så var jag helt ärligt inte jättesugen på att springa söndagens Svenska Riksmästerskaps sprint (600m). Äntligen hade jag lyckats få till ett bra lopp. Och äntligen hade jag lyckats slå Sara. Sara som vann allt för 4 veckor sedan på RM helgen, Sveriges just nu bästa OCR-löpare. Jag ville njuta lite längre än 24 timmar av min vinst. Men om det är en sak jag vägrar tillåta, så är det att låta rädslor styra – rädslan att bli slagen. Och jag hade ett specifikt mål för den här säsongen. Ett mål som jag nu fick en sista chans att lyckas med. Att bli svensk mästare. Den enda titeln jag inte har inom Hinderbanelöpning.

Historiskt sett så är detta min absoluta styrka – kort sträcka, explosiv och stark bana. Men jag har haft svårt att hitta tillbaka till mitt forna jag, eller någon som liknar henne i tävlingssammanhang. Mitt självförtroende har fått sig en rejäl prövning och jag är på jakt att få tillbaka det. Jag går in i även denna tävling med tanken om att Sara är bättre. Jag har dock ett hopp och vilja att bevisa motsatsen.

Jag är totalt avslappnad inför tävlingen. Är väldigt nöjd efter gårdagen och har inte riktigt fattat att jag ska tävla igen. Jag gillar känslan. När de ropar in oss i målfållan, då vaknar kroppen till och adrenalinet skjuter ut i kroppen. Jag har svårt att stå still. ”Det här ska bli riktigt kul!”.

3-2-1-KÖR

Vi är tre tjejer som springer finalen. Vi börjar med att springa med 5 stycken sandsäckar en kort sträcka. Vi är helt jämna.

Rope traverse, jag tappar balansen, Sara detsamma. Vi hämtar oss bägge två. Jag hoppar snabbt ur hindret först. Jag känner mig riktigt stark och jag älskar det. Jag springer vidare, step-up, balans och monkey-bar. Jag känner att jag har greppet om loppet även om det bara handlar om några sekunders ledning. Jag flyger fram. Hinner tänka att – ”det här, det är min grej”.

Krypning. Jag känner direkt att jag tappar fart. Kryper under en ännu lägre planka. Sara närmar sig. Försöker öka men inget händer. Sara är ikapp och jag får inte till tekniken, samtidigt så slösar jag inte mycket energi. Sara går ur hindret först.

Jag springer i innerspåret och Sara börjar dra ifrån mig och vill ta min linje. Det går jag inte med på. Jag ökar farten för att ta min plats. Jag är först till nästa hinder, en vägg. Jag tar den aggressivt, Sara likaså. Jag får hennes sko lätt i huvudet. Jag älskar det, vilket j*kla race! Jag tar täten upp för den korta backen. Siktar på den vänstra linjen på nästa vägg som är något lägre än den högra. Sara springer då om mig bakifrån och tar linjen. Jag får snabbt tänka om och ta den högre högra sidan. Vi är nu i synk, precis bredvid varandra.

Mjölksyran börjar nu ta över min kropp. Men det är knappt att jag känner det. Jag är fullt upptagen med att hålla uppe farten. Irish table och min energisnåla teknik gör jag utan minsta misstag. Direkt efter springer jag upp på balanshindret, tappar balansen. Håller på att ramla ner men fortsätter bara att springa framåt i hopp om att hitta tillbaka. Jag gör det och får mycket fart med mig framåt. Krypning, vägg och vägg. Jag har fortfarande med mig farten och jag får luckan jag kämpat för.

Det börjar trycka ordentligt bakom ögonen av mjölksyra och det känns som det ska svarta. Däckhinder och jag tar snabba lätta steg uppe på kanterna. Rope traverse igen och jag är halvvägs in i hindret när Sara kommer. Hoppar ner och skyndar mig med första säcken. När jag tar upp min andra säck, tar Sara sin första. ”Håll nu bara tempot med Sara så finns det ingen chans att hon kommer ikapp dig”. Sagt och gjort.

Jag springer över mållinjen som Svensk mästare i sprintdistansen. Jag slänger en arm i luften innan mjölksyran fullständigt tar över min kropp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.