TOUGHEST Stockholm 2019

Efter många veckor av dåligt väder åker vi över till huvudstaden där vi möts av en riktig sommarhelg. 25-28grader och inte ett moln på himlen. Min kropp har inte ställt in sig på sommarvärmen. Jag märker redan när vi rekar banan dagen innan att jag påverkas kraftigt negativt av värmen. Vi är skandinaver hela högen så vi kommer alla påverkas mer eller mindre negativt hoppas jag.

Banan är förlängd, 9,5km med långa löppartier i slutet, vilket inte är till min fördel. Banan i Stockholm brukar inte vara min favoritbana, men jag lyckades vinna den förra året så jag tänker göra det igen.

Som vanligt går loppet snabbt i början. Linnea tar täten och Hilde ligger henne hack i häl. Redan i första uppförsbacken flåsar jag rejält och jag blir extremt torr i munnen. Värmen påverkar mig tidigt. Redan efter 1km känner jag mig rejält sliten och undrar om jag skulle kunna gå in i väggen idag. Slår bort tankarna och fortsätter framåt mot Linnea och Hilde, med Julie tätt bakom mig.

Löpningen är dragen främst i terräng och det märker jag tidigt är till min fördel. Hilde och Linnea är snabbare löpare än mig men i terrängen skiljer det i stort sett inget mellan oss. Vi kommer tillbaka in till eventområdet och floating boards. Linnea och Hilde är i slutet av hindret när jag börjar. Då skriker någon ”klockan”. Hilde missade klockan i slutet av hindret och måste göra om det. Jag går om henne men hon tar snabbt ikapp det på följande kryphinder. Flying monkey, jag tar ikapp något mot Linnea, hon hoppar ner först och påbörjar easylanes extra hinder, krypning. En funktionär försöker stoppa henne, jag skriker och då fattar hon vad hon gjort. Hon svär och springer i snabb fart mot mig, är ikapp och springer om i snabb fart. Dragons back och sedan en lång löpning i terrängen. Nu är det riktigt kämpigt i värmen. Inne i skogen står det helt stilla och det känns som huvudet kokar. Linnea saktar av något i löpningen och jag springer tillslut om, Hilde är tätt bakom.

Wreckbag carry och jag känner mig stark efter, energin börjar komma tillbaka. Swing walk + extrahinder och tröttheten slår mig som en örfil igen. Hilde flåsar mig i nacken. Jag väntar på att hon ska springa om men gör det inte. Höbalar, ringar och en lång nedförsbacke. Då är det dags för jeepdunkarna. Från första steget är det tungt. Solen står högt på himlen. Jag känner mig snurrig. Funderar på vad det är som är jobbigt, känner efter i greppet – nej. Axlarna – nej. Benen – nej. Värmen, huvudet, trötthet – ja. Luften står still i backen och jag bara längtar tills jag får släppa taget om dunkarna. I ivret att få släppa dunkarna missar jag nästa välbehövliga vattenstation och springer mot nästa branta uppförsbacke och laxtrappan. Greppet känns bra, hjärtat slår hårt i bröstet, jag stannar upp innan jag kör. Försöker återhämta mig så snabbt jag kan.

Jag kör och snabbt. Yes, nu får jag den lucka jag behöver. Ca 15-20sekunder. En lång terrängrunda och jag är riiiiktigt trött nu. Försöker hålla huvudet högt. Nu har jag min chans att rycka och skapa en lucka till tjejerna. Jag trycker på så mycket jag bara orkar. Jag tror jag har lyckats dra ifrån ytterligare några sekunder när vi kommer ut till spinningwheels och traverseväggen. Då kommer den delen på banan jag oroat mig mest för. Ca 2km platt löpning med endast ett hinder på vägen – en vägg. Jag ligger på så mycket jag klarar. Solen fortsätter att lysa på oss med full kraft. Väl klar med de 2km så är Hilde ca 10sekunder bakom, Linnea ytterligare 5-10 bakom henne. Jag har tappat men inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Ytterligare en längre löpsträcka utan hinder. Ninja walls och mudland. Nu är Hilde precis bakom mig igen. Mudland var helt fantastiskt, första hindret där vi kyls ner något i värmen. Jag vill stanna kvar där men fortsätter framåt 😉.

Väggar, längre löpsträcka innan vi kommer till upploppet. Sliden, löpning och 50m simning. Nu känner jag Hildes simtag bakom mig. Vi simmar bröstsim mot nästa brygga, som tre små tanter på tur. Bakom oss närmar sig Julie som crawlar. När jag kommer upp ur vattnet märker jag att pulsen gått ner men benen är som gelé. Jag springer först, tätt följt av Hilde och Linnea. Uppför. Brant. Linnea passerar mig i hög fart. Jag vill inte matcha henne, rampen kommer strax. Power push. Linnea tar den längst bort, jag den närmsta. Putter fart på den så fort jag kan. De känns bra. Klar. Tittar upp. Linnea är klar samtidigt. Hon joggar långsamt jag efter. Då kommer mjölksyrasmällen efter power pushen. Försöker jogga bort den på de ynka få meter innan rampen.

Linnea rundar stängslet först. Rampen står i en nedförs backe, det ska inte krävas mycket för att ta sig upp. Linnea sätter fart direkt. Jag vet att hon är grym på rampen. Jag vet att rampen står i en nedförsbacke. Linnea kommer klara den och då måste jag också göra det för att kunna vinna. Linnea springer långt till höger, jag är några meter bakom. Jag siktar på att springa till höger om henne. Då ser jag att jag inte kommer få plats, får ändra riktningen något till vänster i sista sekunden. Benen känns skumma, jag får inte ordning på dem, känns som stockar. Tar fart upp på rampen, får inget tryck. Linnea missar på min höger sida. Jag tar två steg till och missar jag med. Hilde på min vänster sida missar. När jag glider ner från rampen är det som att någon sticker en kniv i varje framsida. Mjölksyran spränger i benen. Jag börjar gå tillbaka för att förbereda mig för försök två. Jag vet att jag måste klara det på andra försöket. Jag måste återhämta mig snabbt. Stannar upp, sätter händerna på knäa och tar ett djupt andetag. Jag reser mig upp igen och vänder mig om. Bestämmer mig för att köra. I samma sekund kör Hilde. Jag sätter fart mot rampen. Ser att Hilde missar. Mina ben känns riktigt bra igen. I första fotisättningen vet jag att jag kommer klara rampen. 5sekunder efter mig klarar även Linnea och Julie den och Hilde efter dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.