Madeira dag 1

Dags för första löpresan för den här säsongen och den bokades spontant, 4 veckor innan det var dags. Madeira är en plats jag inte har haft på min lista av platser jag velat åka till. Fram tills att jag fick förfrågan och kollade upp det ordentligt. För en natur. Vi som åker är Krister Sellman, Johannes Tegner och Anna Svensson.

Jag landade lördag eftermiddag och väljer att ta det lugnt den dagen då jag haft en förkylning hela veckan. Söndagmorgon var det dags och Krister hade kopierat in en bana från ett skyrace som går här på ön, Santana sky race. Vi valde 25kms banan med 1800höjdmeter.

Vi startade i byn Santana och tog oss snabbt upp många höjdmetrar på asfalt, grus och traktorvägar. Naturen skiftar från lövskog, leriga stigar, grus, tall/granskog, öppna berg och det känns som vi kliver in i en ny värld för varje skifte.

När vi är nära toppen inser vi att man kan ta bilen upp och i nästa stund möts vi av en tysk turist som säger något på tyska till oss med ordet extrem i. Vi skrattar

1200 höjdmeter in känns kroppen ganska pigg med tanke på att jag inte sprungit så här långt eller många höjdmeter sedan augusti. Vi springer ca 1000 höjdmeter ner igen och då kommer nästa stigning. Nu tar energin helt slut och det är bara att bita ihop. Krister och Johannes sprang som oftast iväg i täten, jag och Anna höll ihop där bak.

Allt som allt en fantastisk dag med helt enastående natur. Känns som en blandning mellan Skottland, Hawaii och Lofoten. Jag är supperladdad för en ny dag. Trött kropp men lycklig själ.

Se vår rutt på Strava.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.