Team OCR World Championships 2018

Sista loppet och sista chansen till ett guld. Vi är ett starkt lag tillsammans och gör vi ett bra lopp visste vi att vi hade chansen att vinna. Fram tills starten gick visste vi inte vilka vi skulle möta. De senaste åren har de amerikanska och kanadensiska tjejerna slått ihop till ett lag och de har varit riktigt starka ihop. I år har de toppat ännu mer. Den starkaste löparen, Rebecca, den starkaste på bärmomenten, Zuzana och den mest tekniska tjejen, Nicole under hela VM har gått ihop i ett lag. Vi har inget att förlora. Vi kommer göra allt för att ta dem.

ORG_DSC08523
Vid bytet mellan mig och Anna

Tävlingen börjar med löpdelen som Linnea tar. Ca 4km löpning med snabbare hinder på vägen och Linnea är tillbaka ca 20 sekunder efter Rebecca. Linnea sprang riktigt bra och har skapar en lucka till Annika som kommer in efter henne. Anna tar över och möter Zuzana på bärdelen. Hon gör det riktigt bra och förlorar ingen tid mot henne.

43691145_893027727574869_5174681013170733056_o

Nu är det min tur. Jag ska möta Nicole. Vi är ungefär lika bra på hinder, jag är kanske snäppet snabbare men hon är väldigt mycket snabbare än mig på löpningen. Det bra bara att satsa allt. Jag tar in på henne på de tekniska delarna i starten. Tredje dagen och äntligen sätter jag traverse ringarna på första försöket (varför gjorde jag inte så direkt). Löpning och Nicole drygar ut ledningen igen. Jag tappar ytterligare 20sekunder på min del och vi ligger ca 40sekunder bakom de Amerikanska-Tjeckiska (tror Zuzana är därifrån).

ORG_DSC08574

Tillsammans bär vi nu Atlsstenar, klättrar i rep och tillslut den sista väggen. När vi kommer fram börjar de att bli klara på väggen. Vi inser att vi inte kommer ta dem men vi vill ta oss i mål så tätt inpå dem som möjligt. Klarar väggen hyfsat smärtfritt och får fjärde året i rad går hamnar jag på pallen med ett svenskt lag. Det är ett så fantastiskt sätt att avsluta en tuff säsong och helg på, att tävla tillsammans.

Och äntligen har arrangörerna bestämt att alla medlemmar i ett lag måste vara från samma land. Hittills har inget kvinnligt lag vunnit där alla medlemmar varit från ett och samma land. Vi är redan taggade till 2019.

ORG_DSC08659ORG_DSC08660ORG_DSC08671ORG_DSC08703ORG_DSC08712

ORG_DSC08720ORG_DSC08772

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.