NORDIC RACE Strandparken Köpenhamn 2018

Jag gör en knäböj med bollen framför mig och kastar upp bollen. Träffar planket och den studsar tillbaka till mig. Jag ser att det kommer gå, jag tar ett steg bak, gör en ny knäböj och kastar bollen, den går över. Oscar skriker på mig, Ida har tappat på riggen, kör!!

Nytt race, ny distans. Jag har kikat på det här racet i två års tid nu men inte prioriterat att springa det, förrän nu. 5km, tekniska, tunga och kluriga hinder. Samt att eliten måste klara alla hinder, inga straffrundor. Detta är något som borde passa mig.

img_3479-1
När du blir smygfotad under uppvärmningen 😉

Det är ca 17 grader ute, det har regnat tidigt på morgonen och det luktar blött gräs och tång i eventområdet. Loppet kommer springas i 80% sand och resten på gräs. Jag väljer att springa i min platta HokaOneONe skor. Jag har en bra känsla i kroppen; pirrig, förväntansfull och glad. Väl inne i startfållan kopplar jag på tävlingsfokuset, nu är det dags. 50 meter framför oss står en 2,5 meters hög vägg som är det första vi ska ta oss över. Starten går och jag tar mig snabbt ut i täten för att inte behöva trängas på väggen.

img_3370-1

Jag vet att det är främst två tjejer jag kommer fightas med idag, Ida och Annika. Bägge två har sprungit dessa lopp många gånger, jag vet att det blir en stor utmaning. Ida tar täten. Efter väggen springer vi mot ett bärhinder, 20kgs slamballs, jag springer om till 2a plats. Det är högt tempo, högre än vad Toughest-loppen är i starten och jag får påminna mig om distansen, det är 3km kortare och jag ökar tempot i löpningen. Repklättring, monkeybars och A-frames. Hindren har jag gjort förut, men de skiljer sig alltid litegrann från lopp till lopp. Jag måste känna in på ett annat sätt, det går helt utan problem, men tar lite längre tid än vad jag brukar göra de på, tappar värdefulla sekunder. 4e plats.

img_3483-1

Då kommer den efterlängtade atlasstenen på ca 40kg, som jag vet inte är några problem för mig. Jag ser att Ida gör den snabbt, Annika och en annan tjej tar längre tid på sig. Jag lyfter snabbt upp den i knät och därefter upp på bordet och springer därefter mot nästa hinder som 2a. Oscar springer med mig hela tiden, jag blir peppad av det och ökar takten. Balanshinder, det är en smal stock som hänger i två kedjor i varje ände. Den rör sig både fram och tillbaka, och dessutom snurrar ett halvt varv. Jag ställer mig på sidan, vänster foten längst fram, precis som i snowboarden. Flyttar fötterna framåt och får tag i repet i mitten och därifrån går det utan problem. Ringar, lister utan fotgrepp och löpning. 2km in i loppet och jag ligger 2a med Annika tätt bakom mig. Vi har sprungit i sand i över 1km när vi kommer ut på en bro, jag tvingar mig själva att trycka på ordentligt i löpningen när jag äntligen får fast mark under fötterna.

img_3486-1

Rabbit-hole, ett stort runt hål 2 meter upp i luften som du ska ta dig upp i. Jag tar tag om kanten med händerna och får upp fötterna på andra sidan om hålet, typ som en toes-2-bar och kommer sedan upp med höften. Ett hål till och sedan ska vi ner på andra sidan. Sandlöpning. Ball & chain, eller snarare ”cementblock” och kedja. Jag lägger kedjan på ryggen och över axeln med blocket släpandes bakom mig. Blocket slår i mina hälar och jag tvingas gå, försöker få till det på ett smidigare sätt, misslyckas. Jag bestämmer mig för att bara genomföra. Här förlorade jag ca 20 sekunder mot Ida, och Annika kom ikapp mig igen. Sandlöpning, dipswalk, sandlöpning, över-under-hinder, sandlöpning, krypa, sandlöpning, Irish-table och en variant på monkey-bar. Det börjar suga ordentligt i låren och det är svårt att springa fort i sand. Jag har lyckats öka avståndet till Annika och Ida har ökat till mig. Oscar springer med mig hela sträckan i sanden.

Hopptornet ner i havet. Jag tar fart och hoppar ut i vattnet. Kommer upp till ytan och kan sträcka ut mina händer till stegen direkt. Nu känner jag att det inte är långt kvar på loppet. Benen blir alltid stumma av vattenhinder, jag tvingar dem att sätta fart mot hindret där jag ska dra upp en tung Kettlebell. Jag tar sats och kastar mig bakåt för att slippa dra för mycket med armarna, det går fort.

img_3487-1

Jag har inte hört att Ida har gått i mål, jag fortsätter att öka. Slam-ball, en 7kg (15kg för killar) boll som ska över ett plank på 3,5m. Det har ryktas mycket om att den ska vara tung. Jag gör en knäböj med bollen framför mig och kastar upp bollen. Träffar planket och den studsar tillbaka till mig. Jag ser att det kommer gå, jag tar ett steg bak, gör en ny knäböj och kastar bollen, den går över. Oscar skriker på mig, Ida har tappat på riggen, kör!! Jag måste ta mig över en repvägg först, hoppar ner och sprintar mot riggen.

img_3488-1

Då skriker ett hav av människor i glädje, Ida klarade riggen och ska nu upp för tre väggar och ner. Jag kör riggen så fort jag kan, blir förvånad över hur bra grepp det är och svingar mig igenom. När jag hoppar upp mot första väggen är Ida på väg ner. Jag fortsätter att pressa, inser att jag inte kommer kunna ta henne, men fortsätter pressa. Jag tar det lite försiktigt ner för de 2,5 m höga väggarna. Sprintar över mållinjen som 2a efter ett bra genomfört lopp.

Spenderade söndagen i Kullaberg, otroligt vackert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.