Brucepass

bruce

IMG_7532
P: Oskar Pedersen

Jag har fått en del frågor om vad Brucepass är för något. Så jag tänkte passa på att skriva lite om vad det här. Jag passar öven på att nämna några av mina favorit ställen och skriva om måndagens pass på Bunkern i Hisings Kärra.

”200 studios och gym i ett medlemskap”. Det är precis som det låter. Du köper ett medlemskap som ger dig tillgång till flertalet olika gym och träningsanläggningar. De har allt från yoga, simning, klättring, gym, löpning, volleyboll, paddeltennis och mycket mer.

IMG_7536

IMG_7542

För min del har det varit en räddning nu på vintern när jag tränat mycket alternativt till löpningen. Det jag gjort mest har varit crosstrainern, simning eller vattenlöpning. Detta har jag gjort i simhallen eller på 5 olika gym beroende på om jag varit på kliniken i Vasastan, jobbat på Osteopathögskolan vid Landalatorg eller utgått hemifrån.

Nu när jag äntligen har börjat springa igen så har jag fortfarande behållt 1-2pass simning i veckan, gymträning, klättring och hinderbaneanläggningar. Mina favoriter på Bruce är:

IMG_7539


Styrke och teknikpass med Oskar Pedersen 

Uppvärmning:
2min rodd
2min Skierg
2min rodd
2min Skierg

10 Marklyft med skivstång (40kg)
5 Militärpress med skivstång (20kg)
5 Toes-2-Bar (strikta)
6 Utfall (24kg)
5 Pull-ups

Styrkecirkel:
10 Marklyft med skivstång (60kg)
10 Militärpress med skivstång (20kg)
10 Toes-2-Bar (strikta)
10 Utfall (24kg)
5 Pull-ups, 5 Chin-ups
3varv. 

Detta var en styrkecirkel, så vi vilade efter behov. Vi använde något lättare vikter än om vi vilat längre mellan varje övning. Tanken var att vi skulle ha tillräckligt med energi till att utföra varje övning ordentligt.

Teknik och greppträning:
Efter styrkan satte vi upp nun-chucks och bollar i en monkeybar för att likna en Platinumrigg. Där tränade vi:
Monkeybar till 2 nun-chucks till 2-bollar som sedan skulle lyftas av sina krokar och sättas på två nya krokar avslutat med monkeybar. Första gången jag testar att förflytta bollarna, bra träning får grepp och kontroll av bål och skulderblad.
Därefter tränade vi  uthållighet för greppet i bollarna 🙂

IMG_7545

IMG_7547

Bilder: Oskar Pedersen
Kläder: WearColour
Handledsskydd: Rehband

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.