TOUGHEST Göteborg 8 oktober 2016

TACK för fantastiska bilder mateography.com och jacquesholst.com.

14711173_1661111054199672_2889033803636766507_o

 

foto: mateography.com

Ett år efter finalen 2015 var jag supernöjd med min prestation men var så frustrerad över hur mycket löpning avgjorde, då placerade jag mig tvåa. Då bestämde jag mig för att nästa år ska jag vinna, nästa år ska jag vinna för att jag är bäst på hinder och löpning tillsammans, jag ska bli den bästa hinderbanelöparen i Toughest Mini Tour 2016. Ett år senare sitter jag här med just den titeln. I ett år har jag haft just den tanken med mig under varje träningspass och vid varje motivationssvacka. Men vägen har varit långt ifrån enkel. Som för många så har motivationen saknats stundtals, kroppen har sagt ifrån, prioriteringar har krockat, livspusslet inte gått ihop och timmarna på dygnet har inte räckt till. Men jag har gjort det bästa med vad jag har haft. Jag vann i lördags för att jag var den som ville det mest, jag hade bestämt mig.

foto: jacquesholst.com

Dagen närmar sig och jag har nu presterat så pass bra att jag kommer ha en 35 sekunders ledning framför Henriette. Henriette som jag sprang tätt ihop med de första 5,5km i Köpenhamn en vecka tidigare och hon gjorde ett riktigt bra lopp. Henriette som jag har tränat lite med i sommar och vet att hon är ruskigt bra på att löpa. Henriette som har gjort en resa där hon utvecklats varje dag till att bli en OCR-löpare i världsklass. Henriette som är en vän och stor inspiration. Jag visste att det skulle bli mellan oss två, jag visste att hon ville slå mig, det kommer sluta med att den som vill det mest kommer vinna.

14682026_1661110950866349_3605916809282456545_o

foto: mateography.com

Det är kallt i Göteborg, 9 grader och vind. Vi gör oss redo. Jag väntar in i sista minuten innan jag tar av mig överdragskläderna. Brian och Wally ropar mitt namn, jag ryser, nedräkningen går från 10, jag tittar framåt och starten går. Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt första kilometern, jag vill inte ta slut för tidigt, komma in i loppet. Emma från Aktivitus springer bredvid mig tillsammans med min bror och Marcus, jag andas. Första kilometern är på gräs och platt, vinden är kall, händerna börjar att stelna. Då hör jag henne bakom mig, efter 1km! På 1 kilometer och flertal hinder så har Henriette sprungit in 35 sekunder. ”Håll dig lugn Karin, du är starkare i slutet, håll ditt tempo”. Men lite stressad blir jag, Henriette springer om mig och jag bestämmer mig för att haka på henne. Vi kommer till ett balanshinder innan swing-walken.

Toughet Göteborg 2016

foto: jacquesholst.com

 

Innan vårt lopp så sprang killarna ut innan där jag ser både David och Ludde ramla ner från detta hindret. Två killar som jag testat hindret med dagen innan, helt utan problem, varför tappade dem? Men jag hade bestämt mig för att köra fastlanen, jag behöver all extra tid jag kan få på Henriette. Hon kör easy-lanen direkt, jag stannar och andas, känner på första nun-chucken, kändes superhal, testar nästa bana, andas. Nu är jag kall, nervös, har hög puls och hela kroppen stelnar. Mina mjuka, följsamma rörelser är som bortblåsta och jag ”musklar” mig igenom hindret, jag sparar absolut ingen tid på att ta fastlanen men har visserligen fått vila benen när Henriette fick krypa efter hindret.

Toughet Göteborg 2016

 

foto: jacquesholst.com

Dragonsbacken och jag känner redan hur trött jag börjar bli i kroppen och kan inte ta mig över lika explosivt som vanligt och Henriette har blivit mycket snabbare på detta hindret. Fortfarande lite kall, nervös och spänd så fortsätter vi vidare, nu springer vi bredvid varandra mot Monkeybarsen, jag på fastlanen, hon på den vanliga. Jag får lite utrymme till henne och det behöver jag för nu kommer det en längre löpsträcka. En kilometer senare så är hon ikapp igen. Genom traverseväggen och pegboarden så är pulsen hög och jag får knappt någon tid på henne igen, jag är tröttare än vanligt och Henriette har blivit mycket bättre. Frustrerad fortsätter jag framåt.

Toughet Göteborg 2016

foto: jacquesholst.com

Jag är först till jeep-dunkarna, jag går, vill få ner pulsen, Henriette ”springer” om mig. Jag bestämmer mig för att öka efter flaggan, då släpper Henriette ner sina och vilar, jag fortsätter. Jag tror jag är klar först med någon sekund och vi springer bort mot platinumriggen, vi tar easy-lanen bägge två, jag är klar först och jag hör många skrika mitt namn, kryper snabbare, rakt in i en stolpe, det tar stopp, kryper under den och fortsätter.

14707009_1661110664199711_2959989632761046327_o

foto: mateography.com

Ninja-jumpsen, mudland och därefter löpning uppför, jag andas och trycker på, ”DU är stark på detta Karin”. Jag springer ensam, tar mig ann dips-walken, ringar och därefter välta-däck. Här vet jag att jag kan ta in tid och håller ett jämnt tempo, försöker använda hela kroppen för att fördela ut all vikt. Nu kommer den, den branta uppförsbacken som jag var tvungen att gå 2/3 av förra året, backen som jag förlorade ett försprång på nästan 2 minuter mot Yoie förra året. Inte i år tänker jag för mig själv, Emma står i botten av backen, peppar mig. Jag ”springer” hela vägen och när jag vänder på vägen ner så ser jag inte Henriette, MÄKTIGT, tänker jag för mig själv, ”fy f*an vad bra du är Karin”, nu rullar vi nerför. Haha, jag hinner tänka mycket på loppen :D. Ännu mer löpning innan några hinder kommer och jag måste fokusera på att hålla uppe tempot.

foto: Oskar Pedersen

Irish-table och nu ser jag Henriette närma sig igen ”det var då f*n vad envis hon är”. Jag fortsätter framåt mot eventområdet och det höga hoppet ner i iskallt, lerigt vatten. Krälar mig upp för den branta kanten och springer bort mot repklättringen där jag drygar ut ledningen igen innan det kommer ännu mera löpning. Ludvig möter upp mig och skriker att jag har 15 sekunders försprång, jag tänker ”det känns som mer”. Jag fortsätter framåt, känner att jag får ny energi. Bulgarian bag, Jag möter Henriette på vägen ner, hon är längre bak än jag trodde. Ludde möter upp mig igen ”skriker att Henriette inte fick upp bagen och tappade mycket tid, öka nu”. Jag ser och hör min bror, jag får ännu mer energi och fortsätter.

14589777_1141378239286581_1742391039056218987_o

foto: mateography.com

Springer sista loopen innan jag är framme vid höbalar och spinning-wheels, min bror och Ludde springer med mig, peppar. Jag hör Brian och Wally, fortsätter framåt, springer in på eventområdet och publiken skriker, jag samlar mig. Jag tar den där extra sekunden jag inte tog i Köpenhamn, sätter fart mot rampen, inte ens i närheten, jag är för ivrig, försöker hoppa istället för att springa, ”konstigt” hinner jag tänka. Jag joggar tillbaka, samlar mig. Jag hör någon skrika ”nu kommer hon”, dem menade Henriette. Jag tänker ”det är lugnt, jag kommer klara det nu” andas ett andetag och ökar farten igen. Igen hoppar jag för tidigt istället för att springa upp för rampen, men alla timmar på klätterdomen, hängandes i dörrkarmar, osteopatiska behandlingar med starka nypor har lönat sig. Jag tar rampen med tre fingrar och vägrar släppa taget, jag drar mig snabbt upp som vinnaren av Toughest Mini Tour 2016.

foto: jacquesholst.com

Loppet i sig var långt ifrån mitt bästa. Jag var kall, stum, nervös, fumlig och stressad. Men jag hade bestämt mig, jag ville vinna, och så sjukt mycket. Det gör både att man lätt gör misstag men framförallt så krigade jag fram tills jag kommit upp för rampen.

Jag vill tacka alla vänner och familj som var på plats och hejade fram mig, att ni har stöttat, trott och stått ut med mig det senaste halvåret, ni är fantastiska.

14712956_1661110324199745_6054125290108969341_o

foto: mateography.com

Next up: VM i Kanada till helgen 🙂

Toughet Göteborg 2016

foto: jacquesholst.com

 

2 svar till “TOUGHEST Göteborg 8 oktober 2016”

  1. Oh, det är lika spännande o läsa som det var att se loppet live, phu….
    Fasen vad bra du är…..
    Kram Mams ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.