Våga förlora

Efter att jag tog examen i slutet på maj så var det precis som att någon lyfte av 100kg från mina axlar. Livet kändes helt plötsligt mycket lättare och inte lika allvarligt. Misstolka mig rätt, jag försöker i alla situationer göra mitt bästa och vara den bästa versionen av mig själv. Men att studera på heltid, jobba 50%, göra en idrottssatsning och då ha ett driv, mål att leverera toppresultat på alla plan, kan göra vem som helst tokig. När jag tog examen så hade jag checkat av en stor uppgift, som Osteopat är man aldrig färdigstuderad men nu har jag en utbildning för att kunna jobba och utvecklas därifrån, det är en enorm lättnad och trygghet. I samband med den lättnaden så infann sig en annan attityd och trygghet till min sport. Innan jag tog examen så var det en ständig kamp om min uppmärksamhet, dåligt samvete och uppoffring. Varje gång jag valde sporten framför skolan så kände jag något slags krav att då måste det åtminstone vara värt att jag offrade skolan både i form av att prestera och ha kul. Allt blev en negativ spiral och frustration över min situation som egentligen var helt fantastisk. Nu har jag en trygghet att alltid falla tillbaka på, jag har mycket glädje i mitt liv utanför sporten. Det gör att jag vågar satsa, jag vågar förlora och jag vågar framförallt satsa på att vinna. 

Nu kommer vi till biten att våga förlora. Om snart en veckas tid ska jag springa mitt första halvmaraton (minst) i kuperad terräng med 30+ hinder. Jag ska ställa upp på Spartan European Championships i Edinburgh, Scottland. Jag är som bäst på korta sträckor med många hinder, nu ska jag springa ett lopp som är raka motsatsen och det ska bli väldigt spännande. Det blir mitt första hinderbanelopp på 1,5 år som jag inte har som mål att vinna. Jag kommer självklart göra mitt bästa och när jag står på startlinjen så vet jag att det enda jag kommer ha i mina tankar är att vinna. Toughesttävlingarna är ca 8km med 60 hinder, nu ska jag springa minst 21km med 30 hinder, hinder som du inte behöver klara utan kan göra 30 burpees om du misslyckas. Med andra ord är det verkligen löpningen som kommer avgöra vem som tar hem kronan. Det ska bli spännande att se hur jag placerar mig och hur jag hanterar ett sådant långt lopp. OCH jag ska få kasta spjut 😀

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.