OCR Peak Challenge 18 juni 2016

Bilder: @fotomoije och Hom television

Sommaren närmar sig och tävlingsnerverna har tagit semester. Jag går ut med vänner, äter middag på fredagen, försöker att inte tänka för mycket på att det är tävling dagen efter. Jag vill testa på att vara oförberedd, inte gå banan dagen innan och se tävlingen mer som en upplevelse när man inte vet vad som kommer. Jag ska ha kul framför att prestera.

Lördagen lurar med regn i luften men vi har tur och slipper det. Elitstarten består endast av 4 tjejer; Jag, Sara Trolte, Stella Plantin och Alexandra Axell. Military Fitness heter arrangörerna till tävlingen som i april även anordnade Bootcamp challenge i Stenungsund. Deras signatur är fler och mindre avancerade hinder, deras tävlingar ska vara jobbiga och alla ska kunna delta. Just denna tävling var dessutom unik då man först ska springa ett kvalrace som avgör ordningen på en jaktstart i huvudloppet. Alltså: banan är 2,5km (3km enligt klocka) med 40 hinder. Först in i mål startar först i jaktstarten, följt av 2an 10 sekunder senare, 3an 10 sekunder efter 2an osv. Mellan kvalstarten och jaktstarten är det ca en timma. Huvudloppet med jaktstart bestod sedan av 2 varv på kvalbanan på 2,5km (3km) och 40 hinder, med andra ord 5km (6km) och 80 hinder och då totalt den dagen; 3 varv 7,5km (9km) och 120 hinder.

Då vi endast var fyra stycken så kändes det inte värt att ta ut sig för hårt i kvalet. Skönt att få några extra sekunder men inte för att ta ut sig helt till det riktiga loppet och det tyckte vi alla. Det är god stämning vid start, vi pratar och skrattar innan det är dags, det känns som vi ska värma upp. Starten går och jag känner att adrenalinet går ut i benen. Jag och Sara tar täten med några få sekunder. Stella flyger förbi oss på dips-walken, vi tar ikapp henne på löpningen. Vi klättrar i en container med lera och vatten innan vi kommer fram till armgången som nu är lerig och superhal. Jag och Sara sliter oss fram, vi har verkligen problem. Tillslut klarar jag det precis, vad jag inte ser är att Sara trillar ner. Jag fortsätter på banan mot ett kryphinder på ca 120 meter. Inte ett kryphinder där man kan krypa på alla fyra, utan man var tvungen att kräla sig fram. I ren frustration provade jag att kräla på armbågar, gå på sidan, benen först men det var långt, det gällde att bara ta sig igenom det. Nu startar terrängen, uppförsbackarna, jag leder med ca 40 sekunder och jag går i alla backar för att inte ödsla energi. Frustrerande att inte ta i och göra sitt bästa men ändå viktigt för kommande lopp. Jag bestämmer mig för att lägga mig i ett joggtempo som jag hade valt om jag var ute på en lugn joggingtur. Det slutar med att jag vinner kvalet med ca 1 minut. Onödigt att det blev så mycket då jag ändå bara får 10 sekunder försprång, men det kändes som ett lugn och stabilt tempo där jag inte tog ut mig på något sätt.

Så nu ska jag ca 30 minuter senare starta 10 sekunder innan Stella, 20 sekunder före Sara och 30 innan Alexandra. Så nu har jag egentligen bara allt att förlora 😉 Jag leder från start och det enda som kan förändra det är att jag inte leder när jag går i mål. Men jag känner mig stark vid starten och för första gången sen jag började med sporten så inser jag att idag är det inte hinder jag kommer vinna på, det är löpningen. Då dessa tjejer är minst lika bra som mig på hinder.

Jag känner mig stark igenom hela banan. Hindrens går relativt snabbt, förutom kryphindren som tar så sjukt lång tid att ta sig igenom. Jag håller ett jämnt tempo i löpningen och jag gör inga misstag. Det var en bra dag helt enkelt.

Jag vill passa på att tacka Military Fitness för en bra tävling återigen. Bra funktionärer runt hela banan, inga problem att veta vart man skulle. Extra plus till er i ledningen som kliver fram och sprider er glädje och engagemang.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.