TOUGHEST stockholm 4 juni 2016

På lördagen är jag inte särskilt nervös, det är ovanligt. Hungern kommer inte, benen känns tunga under uppvärmningen och jag ställer in mig på att idag kommer kanske inte bli det roligaste loppet men jag SKA gå in och göra jobbet. Veckor utan ordentlig löpträning har börjat spöka med motivationen och klivet i löpningen.

IMG_0960

Starten går. Jennifer, Freya, Henriette och Hilde är snabbt ut framför mig och jag ligger precis där jag förväntade mig att göra. De första tre kilometrarna är i stort sett bara löpning och jag kommer inte riktigt in i andra andningen men jag känner mig inte så stressad som jag brukar. Sara Trolte och jag springer ihop de första 1,5 kilometrarna och drar varandra, det var precis vad jag behövde den här dagen. Vi skrattar lite åt hur synkade vi är, ”det här var ju riktigt kul” säger jag. Då kommer vi till Swing-walk, Sara hoppar snabbt till första greppet men tappar när hon ska ta sig vidare. Jag tar det lugnt, tar mig metodiskt, musklande framåt, ”jäklar vad hala greppen var idag” och vid nästsista repet håller jag på att tappa taget och får svinga mig fram till plattån och klarar mig precis. ”Shit, ska hindrena också kännas jobbiga idag”. Nu är jag helt ensam, jag ser inte tjejerna varken framför eller bakom mig. I vanliga fall så brukar jag försöka rycka när det blir så här, men hungern vaknar inte och jag försöker överleva, göra jobbet. Jag tuggar på i terrängen och jag möter en del små-hinder, passar på att andas in skogen. Foten känns okej, jag har inget håll och jag har långt till nästa tjej bakom mig, det går ju bra nu, ”vakna Karin!!”

Jag kommer fram till Platinum-riggen och hade bestämt mig för att inte köra fast-lane. Tar mig snabbt igenom och får göra extra krypningen efter. Jag skakar ur kroppen innan jag tar sats till Dragons-back, är snabbt igenom även här men nu är pulsen hög och jag får sakta ner i uppförsbacken mot Traverse-väggen. Jag ser Henriette avsluta hindret när jag startar och det går relativt fort att få det avklarat. Nu har jag Henriette i siktet framför mig och jag vaknar igen, ”något att jaga”. Vi kommer fram till ringarna där jag tar fast-lanen. Bakom mig kommer en av qualifier-killarna ikapp mig och knuffar till mig i ringarna (inte med flit såklart) och jag börjar rotera. ”FAN”, jag tvingas stanna upp för att sluta rotera, sätter fart igen. Jag får en ny knuff och börjar rotera. ”NEEEJ”, samma sak igen, ”en ring kvar nu bara Karin”. Då får jag en knuff precis när jag ska till sista ringen och killen tvärstannar min pendel och jag blir hängande i en ring, han skriker förlåt och springer vidare. Nu börjar jag få panik, vad ska jag göra?. Då hör jag Sara Trolte bakom mig ”släpp inte Karin!!”. Då kommer domaren fram och putter fart på mig då det inte var mitt fel att jag blev hängande. Om detta var rätt eller inte, det vet jag inte, men just där och då kändes det helt rätt och även Sara som var bakom mig höll med.

Nu har Henriette drygat ut luckan mellan oss igen och Sara är nästan ikapp mig, trots en extra straffrundan! Vi välter däck, peg-wall, flying-monkeybar, repklättring, mudland. Placeringarna fortsätter att vara oförändrade, vi fortsätter att kämpa oss framåt.

IMG_1029

Jag kommer fram till tredje-sista hindret där vi ska svinga oss ut i vattnet, Hilde hoppar precis innan mig och Henriette framför henne. Vi simmar till land och möter nu en superbrant backe där jag passar på att gå, ”nu kommer snart rampen”. Jag kommer fram till Spinning-wheels, jag är trött och är blöt om händerna. Försöker i panik torka händerna, inget händer, ”skit, samma, kör nu”. Jag tar tag i hindret och fokuserar på att verkligen hålla kvar och det går bra. När jag kommer till sista så visste jag att jag var tvungen att få en sidopendel för att kunna komma vidare, gör jag det, såklart inte och jag blir hängandes i en j*kla ring igen. Då kommer Sara Trolte ikapp mig och jag får panik, då fastnar hon också. Nu hänger vi som två fån bredvid varandra och ingen kommer vidare :D. Tillslut får jag en liten, liten pendel och jag når kanten med stortån. Jag sätter fart mot rampen, ser Jennifer komma från en straffrunda och går i mål, verkar som hon vann, vart är Freya, Hilde och Henriette? Jag kommer runt till rampen, andas ett andetag, ser att Sara kommer, ”du måste chansa Karin”. Jag tar sats mot rampen och kommer knappt halvvägs, ”jag kommer stanna här hela natten om det är så, jag ska upp!”. Sara missar också, vi står nu bredvid varandra och andas. Då ropar David Nordström på mig, jag kommer inte ihåg vad han skrek, men han fick mig att sluta tänka och bara satsa allt jag hade mot rampen. Gör det och klarar det, jag drar mig upp för kanten, kastar mig ner på andra sidan och springer in i mål. Någon skriker att jag kom tvåa, ”är det sant”!? Sara kommer in 9 sekunder efter mig.

IMG_0973

Det här var ett lopp där jag inte hade det där lilla extra från start, jag bestämde mig i mitten på loppet att ta det lugnt i högt tempo, inte stressa. Jag intalade mig själv att man inte alltid kan vara på topp. Benen kändes tunga både i löpningen och hindren samt att jag inte hade huvudet med mig. Men ändå på något sjukt sätt så lyckas jag att bita ihop och göra jobbet. Återigen så är det löpningen som jag hamnar efter i, men 50 sekunder efter en skyrunner i den här terrängen, jag kan inte annat än vara riktigt stolt över mig själv. Ännu ett lopp där jag placerar mig men vet att jag kan ännu bättre, ännu ett lopp där självförtroendet är stort inför nästa.

Det bästa av allt är att det är första gången på 2 månader som jag inte haltar efter ett löppass/tävling. Så nu är jag snart tillbaka i löpningen igen, snabbare än någonsin.

IMG_0964

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.