TOUGHEST Alborg 6 juni 2015

Aalborg, sista loppet innan sommaruppehållet. Jag var sliten, trött och lite less på att tävla. Jag var inne på upploppet på mitt tredje år i skolan och var osugen på det mesta. ”En sista kraftansträngning nu då!” Jag hade planerat in 10 dagars semester från och med samma dag som tävlingen och jag längtade till söndagen. Men som alltid när man ska vara ledig efter en hektisk period så kom förkylningen, för tidigt. Torsdagen så började den komma, fredag fortfarande okej men den var där.

Vi rekar banan på fredagkväll och när jag ska byta till min Icebug skor så inser jag att jag glömt påsen med min 3!! par skor i. Jag packade ner extra många för att vara säker, för att jag inte skulle bli arg på mig själv att jag missade att ta med några. F*N! Äh, det får lösa sig imorgon. Träffar på min lagkompis Madde som erbjuder sina skor till mig i värsta fall.

Morgonen kommer och förkylningen är ett faktum. Skit! Ska jag springa eller inte!? Det har varit en självklarhet att jag ska starta varje lopp hittills men nu var jag inte säker. I det här läget så skulle jag inte ha startat, men jag tog beslutet att göra det, halsen kändes inte bra, men det gjorde kroppen. Som jag har skrivit i de senaste inläggen så är det upplägget med mini touren som ställer till det. Jag gillar upplägget alla dagar att det är en serie och varje tävling är viktig, förutom vid det här tillfället, känslan att inte vilja ge bort poäng går före min egen hälsa och jag är inte stolt över det.

 

Loppet startar och jag hade bestämt mig för att försöka hålla mig i täten, jag har ju tagit de tjejer som startade i Aalborg varje tävling hittills. Men Siri är stark och drar ifrån tidigt och utökar några meter hela tiden. Oscar (sambo) möter upp mig efter 2 kilometer, jag ligger tvåa men är i ett riktigt dåligt skick. Jag ber Oscar berätta något kul. ”Är du säker” frågar han. ”Ja, säg vad som helst” skriker jag tillbaka. ”Jag har repat hela högersidan på hyrbilen”. Jag tittar på han och börjar skratta så mycket jag orkade, var väl snarare ett leende ;).

Jag kämpar på bakom Siri och hon fortsätter att dryga ut ledningen hela loppet. Med en kilometer kvar så möter Oscar upp mig igen. ”Du är så nära nu Karin, du valde att springa loppet, kör nu, Siri ser jättetrött ut, du är starkare”. Jag får energi och bestämmer mig. Siri kommer fram till fjärde sista hindret, traverse wall. Första gången med fastlane och Siri har problem, jag får vänta på henne innan jag kan köra. Nu tog jag in mycket, efter nästa hinder springer jag om henne. Hoppar upp på fastlane på swing walken, Siri får vänta på mig. Jag är först mot rampen, saktar ner lite för att hämta andan och sedan sätter jag fart. I den här stunden påminner jag mig själv om att jag inte har min Icebugs på mig, att jag har ett par andra skor. Tar första steget på rampen, halkar till, och någonstans här så slutar jag att springa, jag slutar att ta i, jag tror att det är kört för att jag halkar till i första steget. Idag vet jag bättre att DET GÅR ATT FORTSÄTTA SPRINGA. Jag lägger mig på sidan, glider ner för rampen och i samma sekund så kommer Siri och får tag på rampkanten med tre fingrar.

I ren protest vägrar jag att testa rampen igen, springer straffrundan och väljer att gå över mållinjen. Jag svär, gapar, sliter av mig skorna, kastar iväg dem och gråter en skvätt, i något försök att skylla på skorna, det var skornas fel att jag inte kom upp. Det var inte skornas fel att jag inte kom upp, det var min inställnings fel. Jag hade redan bestämt mig för att jag kommer ha problem med rampen för att jag inte har mina skor på mig. Ja, Icebug har det bästa greppet, men det är inte skorna enbart som kommer ta mig upp för rampen, det är min inställning, snabbhet, explosivitet och spänst, skorna i det här läget var inte problemet.

Så vad vill jag komma med det här. Jag lärde mig en läxa den dagen som jag tar med mig och det är inte värt att springa när man är sjuk.

Siri var en värdig vinnare i Aalborg, hon klarade alla hinder, alla fastlanes och dessutom med ett leende.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.