2015-02-25 Motto

Mitt liv består av både skola, jobb, träning, hund, pojkvän och vänner så jag vet aldrig hur en dag ser ut. För mig så är träningen viktig men inte lika viktig som min familj, skola och jobb. Men den är viktig för mig för att må bra och för att jag ska kunna nå mina mål, så för att få ihop det krävs det mycket planering och flexibilitet.
Beroende på vad du försöker uppnå med din träning så anser jag att den träning som inte skapar problem eller sker per automatik i din vardag är den bästa. Jag cyklar varje dag till och från jobb eller skola. Det innebär om jag inte hinner träna så har jag i alla fall rört på mig den dagen. Oftast går det snabbare, men annars tar det max 20 minuter längre per dag att cykla än att ta spårvagnen, jag säger WinWin!!

Ingen vecka är den andra lik pga av alla omständigheter i mitt liv, men jag tycker det är det som är det roliga. Jag vet aldrig helt hur en vecka blir.

Mitt motto är att alltid ha kul och lyssna på kroppen. Tvingar man sig igenom sin vardagliga träning kommer man tappa motivationen väldigt snabbt. Självklart ser man inte alltid fram emot den planerade träningen, men det gäller att inse varför man gör det!? Är det värt det!? Har du satt ett mål så är det oftast för att du vill klara det, men till vilket pris? Jag är förespråkare av att hålla sig till sin plan men jag ser så många därute som glömmer bort att det finns mer än träning.
Det här med att lyssna på kropp och själ anser jag är viktigast. Du kommer ingenstans med att köra över kroppen. För att få och se resultat måste du känna av formen. Även om du har ett inplanerat pass kommer det som oftast bara vara negativ för dig om kroppen är för sliten. Samt hur viktig kosten, vatten och sömn är för din återhämtning. Det handlar inte alltid om en vilodag utan oftare om du ätit, druckit och sovit ordentligt. Ju mer du tränar desto mer behöver du av dessa faktorer. Inom Osteopatin pratar man om ”self-healing mechansims”, där ingår sömn, mat, vatten och välmående. Välmåendet både fysiskt och psykiskt är viktigt för att du ska få önskade resultat. Och för guds skull, träning ska vara kul!!!

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.