2015-02-16 Vem är jag!?

Idag studerar jag på Skandinaviska Osteopathögskolan i Göteborg, tredje av fyra år (2012-2016). Utbildningen sker delvis på distans, då jag är i skolan onsdag till söndag en vecka av fyra, samt att vi är i elevkliniken och tar patienter 2-4 gånger i månaden. Utbildningen är inte godkänd för studiestöd, det innebär att jag måste jobba på sidan. Det gör jag idag på Elite Wellness i botten på Elite Park Avenue hotellet på avenyn som massör och manuell terapeut. Ett PT-gym med relaxavdelning, behandlingsrum och grymt kompetenta kollegor.

Nu till varför jag börjat blogga på detta forumet, träning. Som liten höll jag på med gymnastik fram tills jag var ca 12 år gammal, detta satte grunden till min träning, kroppskontroll och balans. Parallellt blev det fotboll fram tills jag var 19 år på vad jag själv ansåg var seriös nivå, division 2 som bäst. Efter gymnasiet ville jag klippa alla band som fanns och gjorde tre vintersäsonger och tre sommarsäsonger i Norge och däremellan blev det många resor. Det här var tiden för mig att testa nya saker, sporter och träning, mycket snowboard, längdskidor, klättring, surfing, cykling och gym. Jag hade i stort sett aldrig satt min fot i ett gym tidigare. När rastlösheten lagt sig var det dags att sätta sig på skolbänken igen 2012. Fritiden fylldes då av mycket gym och spridda träningar, hade svårt att hitta min grej i Göteborg då jag endast sysslat med fotboll i vardagen tidigare.

I våras, 2014 fick jag höra om Tough viking och att den skulle vara i Göteborg, en hinderbana, kan det bli bättre tänkte jag!? Men fegisen och prestationstrollet tog tag i mig och jag hittade på en massa dåliga ursäkter till att inte göra det. FAN va jag ångra mig, jag va så arg på mig själv, jag är ingen fegis, jag bryr mig inte om vilken placering jag hamnar på, jag älskar att prova nya saker och har aldrig varit rädd för det. Satt och tjura i några dagar och försökte hitta nästa lopp som var i närheten och gick in och bokade Borås action run. Det som va bra med det loppet var att de fanns två olika längder, en på 11km och en på 5km, det kändes lagom. Då måste jag även nämna att jag har alltid hatat att jogga, löpa, det har varit alldeles för enformigt, tråkigt och sjukt jobbigt 🙂 Det är alltså där lilla haken har suttit, men nu var jag och Oscar (sambo) anmälda och vi snöra på oss löpskorna och började springa 5km tre gånger i veckan, tre veckor innan loppet. (Precis som man inte borde göra, men så blev det.)

Efter ett bra genomfört lopp och en andraplats var jag såld, jag insåg att jag kan ju bli bra på det här. Min riktiga svaghet var konditionen. Så jag tog tag i mig själv och gick med i en löpargrupp en dag i veckan och hade som mål att springa, oavsett längd, tre gånger i veckan.

(fortsättning följer)

Heavenly, South Lake Tahoe
Heavenly, South Lake Tahoe

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.